Modern Yaşamda "Kadına Şiddet" - Panel ve Defile -

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde, Moda Tasarımı öğrencileri tarafından hazırlanan panelde “kadına yönelik şiddet” konusu ele alındı.

Panel, Marmara Üniversitesi Moda Tasarımı öğrencileri ile Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Kariyer Eğitim Kurumları işbirliği çerçevesinde gerçekleşti. Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele Mor Çatı Vakfı gönüllüsü Nacide Berber, Psikolog Nilüfer Elmaz Çene, Avukat Pelin Yılmaz ve Moda Tasarımcısı Ayşe Deniz Yeğin konuşmacı olarak katıldı.

Panel, öğrenciler tarafından hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddete Dur De” adlı kısa filmin gösterimiyle başladı. Kısa film gösteriminin ardından konuşmasına başlayan Nacide Berber, Mor Çatı Vakfı’nın amaçlarından ve projelerinden bahsetti. Feminizmi temel ilke olarak benimsediklerini söyleyen Berber sözlerine şöyle devam etti: “Erkek egemen bir toplumda kadının hayır dediği anda şiddet başlar, erkek otoritesini kaybetme hissine kapıldığı an şiddet kavramına başvurur.”

Panelde söz alan psikolog Nilüfer Elmaz Çene, kadına yönelik psikolojik şiddeti tanımladı ve kadına yönelik şiddet üzerinde etkisi olan aile ve eğitim kurumlarındaki eksik ve hatalı uygulamaları anlattı.

Program Nefes Tasarım Ofisi 2014-2015 yaz koleksiyonu tasarımlarının defile gösterimiyle son buldu.