Tasarım Bölümü "Türkiye İnovasyon Haftası-2013"de

M.Ü. TBMYO Tasarım Bölümü ve öğrencileri, 28-29-30 Kasım 2013 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen "Türkiye İnovasyon Haftası"nda yer alarak bölüm faaliyetlerini ve öğrenci çalışmalarını tanıttı.

Bu yıl ikinci kez katılımın olduğu İnovasyon Haftası'nda Tasarım Bölümü 2. Sınıf öğrencileri; Öğr. Gör. Çimen BAYBURTLU nezaretinde siyah çöp poşetlerinden ürettikleri “Kara Gelinler” temalı koleksiyonu sunarak büyük ilgi topladılar.

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Tasarım Bölümü’ne ayrılan stand da 2. Sınıf öğrencilerinden Özlem TOPAÇOĞLU ve Büşra YILDIRIM’ın tasarımları ve ürünleri yer almıştır. Aynı koleksiyonda tasarımları yer alan diğer öğrenciler de arkadaşlarını desteklemek amacı ile Kongre Merkezine gelerek tasarımları ile bir defile gerçekleştirmişlerdir.

Tasarım Bölümü’nün çalışmalarını inceleyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ standımızı ziyaret ederek öğrencilerimizi tebrik etmişlerdir.

Tasarım Bölümü’nün çalışmalarını inceleyen Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ öğrenciler ve öğretim elemanları ile resim çektirmişlerdir. Defile sonrasında Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN ve TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ, etkinliği hazırlayan Tasarım Bölüm Başkanı Yard.Doç.Dr. Nuriye İŞGÖREN, Koleksiyon Koordinatörü Öğr.Gör. Çimen BAYBURTLU, Arş.Gör. Dr. Demet ÖZNAZ, Öğr. Gör. Dr. Mine Derin ARIK ve Tasarımcı öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirmişlerdir.

Tasarım Bölümü’nün standını ziyaret eden Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN ve TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ; Koleksiyon Koordinatörü Öğr.Gör. Çimen BAYBURTLU ve bu etkinliğe çalışmaları ile katılan Özlem TOPAÇOĞLU ve Büşra YILDIRIM ile hatıra fotoğrafı çektirmişlerdir. Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN’ın etkinlikle ilgili diğer görüntülerine http://www.ekonomi.gov.tr/bakanalbum/alt/inovasyon2013.cfm linkinden ulaşılabilinir.

Tasarım Bölümü’nün standını ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ ve TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ; Tasarım Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinden Özlem TOPAÇOĞLU ve Büşra YILDIRIM ile hatıra fotoğrafı çektirmişlerdir.

TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi TOPÇU,  Türkiye İnovasyon Haftası'nda "İnovasyon Liderliği" ödülünü alan Türk İşadamı Ali KOÇ ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Mustafa ÖKSÜZ, Tasarım Bölüm Başkanı Yard.Doç.Dr. Nuriye İŞGÖREN,  Arş.Gör. Dr. Demet ÖZNAZ ve tasarımcı öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirmişlerdir.

Tasarım Bölümü standını ziyaret eden Marmara Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. M. Zafer GÜL, Marmara Üniversitesi İnovasyon ve Teknoloji Transferi Ofisinden İsmail KASAP, Mustafa TÜYSÜZ ile Vedat GÜÇLER ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Mustafa ÖKSÜZ, Tasarım Bölüm Başkanı Yard.Doç.Dr. Nuriye İŞGÖREN,  Arş.Gör. Dr. Demet ÖZNAZ ve tasarımcı öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirmişlerdir.

Tasarım Bölümü standını ziyaret eden Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Hamza KANDUR ile Rektör Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Mustafa AĞAOĞLU Bölüm Başkanı Yard.Doç.Dr. Nuriye İŞGÖREN’den proje hakkında bilgi almışlardır.

Etkinliğe ilişkin bazı resimler aşağıda sunulmuştur.