2023-2024 Öğretim Yılı "TOPLUMA HİZMET UYGULAMALARI" Dersi Hakkında Bilgilendirme

Sevgili Öğrenciler,

 THU 100 (0+2) Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi; 4. Yarıyılda (2. Sınıf Bahar yarıyılı) zorunlu olarak alınması gereken bir ders olup amacı EK 1’de yer alan yönergede “öğrencinin toplumsal sorumluluk bilincini arttırmak, toplumsal sorunların çözümünde aktif rol almasını sağlamak, toplumsal gerçekliklere ait farkındalığını geliştirmek, toplum ile iş birliği, dayanışma ve iletişim içinde olmasını sağlamak ve öz değerlendirme becerisini geliştirmektir” şeklinde ifade edilmektedir.

Bu ders kapsamında tercih edeceğiniz bir kurumda diğer derslerinizi aksatmayacak şekilde 14 hafta boyunca gönüllü olarak hizmet yapmanız gerekmektedir. THU dersi için aşağıda belirtilen seçeneklerden birini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 

  1. Ü. Kütüphanesinin kitap projesi,
  2. Herhangi bir kurum/kuruluştaki çalışma,
  3. Birkaç öğrenci arkadaşınız ile bir araya gelerek gönüllü olarak yapacağınız bir proje.

THU dersindeki uygulama tercihinizi belirtmek için linkteki anketi 19 Şubat 2024 tarihine kadar doldurunuz.

ANKET FORMU

  1. THU dersini üniversitemiz bünyesinde yapmak istemeniz durumunda, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü Prof. Dr. Orhan Oğuz Kütüphanesinde, “Görme Engelli Kullanıcılar için E-kitap Düzenleme Projesi” kapsamında gönüllü olarak çalışabilirsiniz. Bu projede yer almanız durumunda yapılacak olan işlemlerin detayları için EK 2 ve EK 3’ü inceleyiniz. Ankette Kitap projesini seçtiğini belirtenlere görevleri ilerleyen süre içinde verilecektir, bu aşamada teslim etmeleri gereken bir evrak yoktur.
  2. THU dersini bir kurum ya da kuruluşla yapacak olan öğrenciler EK 4’te yer alan “Kurum Kabul Formu”nu 23 Şubat 2024 tarihine kadar Dr. A. Nuriye İŞGÖREN’e teslim etmeleri gerekmektedir.
  3. THU dersinibirkaç arkadaşınız ile birlikte gönüllülük proje olarak yapacak olanların EK 5’te yer alan Gönüllülük Projesi Teklifini 23 Şubat 2024 tarihine kadar Dr. A. Nuriye İŞGÖREN’e teslim etmeleri gerekmektedir.

      Başarılar dilerim.                                                                

 

                                                                                               Prof.Dr. A. Nuriye İŞGÖREN

 

EK 1: Marmara Üniversitesi Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Yönergesi

EK 2: E-Kitap Düzenleme Süreci ve Video Linki

EK 3: THU E-Kitap Projesi

EK 4: THU Kurum Kabul Formu Tasarım Blm.

EK 5: THU Gönüllülük Projesi

 

HIZLI ERİŞİM