2022-2023 DÖNEMİ “YAZ STAJI” YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Staj başvuruları KABUL edilen Öğrencilerin;

 

  1. Firmanın “S.G.K. Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi”ni talep etmesi durumunda;

 5-7 Temmuz 2023 tarihleri arasında “e-posta ile istemeleri” durumunda yine e-posta olarak iletilecektir. Islak imzalı olarak istenmesi halinde ise bölüm başkanlığından elden teslim edilecektir. (Talep e-posta adresi: doznaz@marmara.edu.tr)

 

  1. Staj yapacak öğrencilerin FİRMADAN ÜCRET ALMASI durumunda;

Staj bitiminde; Staj Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Bilgi Formu (Form 6) ve ücret aldığını belirten Banka Dekontunun 1 Eylül 2023’e kadar Bölüm Başkanlıklarına teslim etmeleri gerekmektedir. (Öğrenci Adı soyadı, TC numarası, Staj ücreti ve hangi aya ait olduğu mutlaka banka dekontu üzerinde belirtilmelidir.)

ÜCRET ALMAMASI durumunda ise;

Staj Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı Bilgi Formu (Form 6) staj dosyası ile birlikte teslim edilecektir.

 

  1. Staj uygulaması sırasında yaşanabilecek herhangi bir KAZA veya HASTALIK sonucu hastaneye başvurulması, RAPOR ALINMASI veya raporda İŞ KAZASI ibaresi işaretlenmesi durumunda;

En geç 1 GÜN içinde Bölüm Başkanlığına bilgi verilerek,  alınan “RAPOR” ve iş kazası olması durumunda firma tarafından düzenlenen “İŞ KAZASI TUTANAĞI” evraklarının e-posta olarak Bölüm Başkanlığına iletilmesi gerekmektedir.   

 

STAJ DOSYASI HAZIRLAMA ve TESLİM

 

  1. TBMYO web sayfasından ulaşabileceğiniz “Zorunlu Staj Defteri” nde yer alan bilgiler bilgisayar ortamında doldurularak, her gün için EN AZ 1 SAYFA olmak üzere; firma hakkında genel bilgi, üretim süreci, yapılan/takip edilen işler hakkında bilgi verilerek, temin edilebilmesi halinde evrak, malzeme, fotoğraf çeşitli görsel dokümanlar eklenerek, şeffaf dosya, klasör veya spiralli dosya şeklinde hazırlanabilecektir. Staj defterinin her sayfasında firma imza ve kaşesi olmalıdır.

 

  1. Staj Defteri ve diğer evraklardan oluşan STAJ DOSYASI 13 Ekim 2023 tarihine kadar Bölüm Başkanlığına ELDEN teslim edilecek veya bölüme ulaşması sorumluluğu ve takibi öğrenciye ait olmak koşuluyla KARGO ile postalanabilecektir.

 

Duyuru Metni İçin Tıklayınız

Ayrıntılı bilgi için;

https://tbmyo.marmara.edu.tr/ogrenci/staj-ve-uygulama

 

 

HIZLI ERİŞİM