Bitirme Projesi Dersini “KOLEKSİYON HAZIRLAMA” Olarak Seçen Öğrencilerin Dikkatine;

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

TASARIM BÖLÜMÜ

MODA TASARIMI PROGRAMI

2019 - 2020 YILI

“BİTİRME PROJESİ”

2019-2020 Öğretim Yılı BİTİRME PROJESİ dersinde aşağıda belirtilen içerik doğrultusunda çalışmalar yapılacaktır.

Gönderdiğiniz 1. Sunumlar incelenmiş ve bazı çalışmaların yetersiz olduğu görülmüştür. Bu nedenle tüm çalışmaların aynı düzeye erişebilmesi için genel bir açıklama yapılarak herkesin aynı seviyeye gelebilmesi için olması gereken kriterler genel olarak tekrar hatırlatılmak istenmiştir.

Örnek teşkil etmesi amacıyla; sınıf arkadaşlarınızdan birkaç örnek de eklenerek bir dosya hazırlanmış ve sizlere sunulmuştur. İncelemek için tıklayınız. Çalışmalarınızda kişisel ilaveleriniz ve size özgü bakış açısıyla detaylandırmalarınız beklenmektedir.

Bundan böyle aşağıda belirtilen sıralama doğrultusunda diğer sunumlarınızı tamamlamanız istenmektedir.

• Koleksiyonunuzun temasını belirleyiniz.

Temanızı 2021 trendlerine uygun olarak hazırlamanız beklenmektedir. Bu nedenle size yakın gelen bir trend ofisinin 2021 trendlerini inceleyiniz ve size özel bir alt tema belirleyiniz.

Temayla ilgili literatür çalışmanızı araştırma teknikleri dersinde de belirtildiği gibi kaynaklara atıf yaparak yazınız.

• Koleksiyonunuzun hikâyesini yazınız.

En az 150 kelime ile akıcı, şiirsel ve etkileyici bir mottonuz olmalıdır.

• Koleksiyonunuzun hikâye panosunu hazırlayınız.

A3 ölçülerinde hazırlayacağınız hikaye panosunda bulunması gerekenler aşağıda sıralanmıştır.

1. Koleksiyonun Adı
  2. Sezonu
  3. Teması
  4. Hedef Kitlesi
  5. Renkleri
  6. Kumaşları
  7. Anahtar Kelimeleri
  8. Giysi formları

Gerekirse birden fazla hazırlayabileceğiniz hikaye panosunda tasarımlarınızın detaylarına ilişkin olarak fikir vermesi açısından daha önce yapılmış çalışmalardan örneklerin yer alması (yaka, kol örnekleri ya da aksesuar görselleri) tasarımlarınızın gerçek ürüne dönüştürülmesi sırasında anlamlı katkılar sağlayacaktır.

• Koleksiyonunuz 10 look günlük giyim ve 10 look avangart giyim tarzından olmak üzere 20 look üzerinden hazırlanacaktır.

Her bir tasarımın A3 ölçülerindeki kâğıda yapılacak estetik tasarımlarında ön ve arka görüntülerinin bulunması gerekmektedir. Sene sonunda tezinizin teslimi sırasında bu tasarımların asıllarını da teslim edeceksiniz.

Koleksiyonunuzu hazırlarken koleksiyon bütünlüğünü sağlamanız esastır bu nedenle her grup için en az 15 tasarım yapınız ve danışmanınız ile birlikte içlerinden 10’ar tasarımı seçiniz.

• Koleksiyonunuzun Teknik Tasarımlarını hazırlayınız.

Danışmanınız ile koleksiyonda yer almasına karar verdiğiniz tasarımlardan 5’er lookun teknik tasarımlarını hazırlayınız.

Her Lookun tüm parçalarının ayrı boardlarda hazırlanması gerekmektedir. A3 ölçülerinde hazırlayacağınız teknik tasarımlarda bulunması gerekenler aşağıda sıralanmıştır.

1. Dikiş Özellikleri 2. Model Özellikleri 3. Kumaşları       4. Aksesuarları

İlk 4 maddeyi içeren TASLAK çalışmalarınızı 26 Nisan 2020 saat 17:00’ye kadar nisgoren@gmail.com ve doznaz@marmara.edu.tr adreslerine e-posta olarak iletiniz.

Taslak çalışmaların görselleri yüksek çözünürlükte Power Point sunum olarak A3 ölçülerinde hazırlanıp gönderilecektir.

Konularını araştırma olarak seçen öğrenciler ise danışman hocalarıyla iletişimde kalmaları gerekmektedir.