Tasarım Bölümü Öğrencilerinin “Golden Opulence” Sergisi Ziyareti

Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı Öğrencileri, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuriye İŞGÖREN, Doç. Dr. Çimen BAYBURTLU ve Dr. Öğr. Üyesi Demet ÖZNAZ eşliğinde; Beymen’in 50. Yıl anısına düzenlediği “Golden Opulence” sergisini ziyaret etti.

Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ve Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelen bu anlamlı sergide; Valentino, Balmain, Dior, Givenchy, Etro, Brunello Cucinelli, Stella McCartney, Dolce&Gabbana, Zimmermann, Victoria Beckham gibi lükse ve modaya küresel ölçekte yön veren 50'yi aşkın markanın tasarladığı birbirinden değerli mücevherlerin ve kıyafetlerin bulunduğu özel bir koleksiyon sunumu gerçekleştirildi.

Anadolu toprakları ve bu toprakların 500 yıllık geçmişinden ilham alınarak hazırlanmış olan tasarımlar tarihi askeri binanın atmosferinde “Precious Dreams”, “Bosphorus Gardens” ve “Mineral Roundness” temalarıyla üç ayrı bölümde sergilendi. Koleksiyondaki eşsiz parçalardan ilhamla hazırlanan ve serginin sonunda ziyaretçinin beğenisine sunulan sanatçı Hakan Yılmaz’ın yarattığı “In The Mind of a Designer” ve sanatçı Miyouki Nakajima’nın yarattığı “Flowers” adlı dijital eserler ise, Moda Tasarımı Programı öğrencileri tarafından ilgi gören çalışmalar arasındaydı.

Öğrenciler, yaklaşık iki saat süren sergi ziyaretinin ardından Beymen’e ve serginin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek müzeden memnuniyetle ve keyifle ayrıldı.  14.11.2023

BYM_1.jpg (964 KB)

BYM_4.jpg (441 KB)

BYM_10.jpg (1.56 MB)

BYM_7.jpg (1.89 MB)

BYM_2.jpg (1.79 MB)

kapak-gorsel.jpg (225 KB)

gorsel-3.jpg (306 KB)

BYM_3.jpg (1.29 MB)gorsel-5.jpg (44 KB)

Golden Opulence, 500 Years of Luxuriant Style, Yazar Laurence Benaïm, Yayınevi Assouline, Kasım 2023. Kaynak: www.beymen.com

Bu sayfa Fashion Design tarafından en son 20.02.2024 19:57:35 tarihinde güncellenmiştir.

Moda Tasarımı Programı