“Cumhuriyet'ten Günümüze Mesleki Eğitim” Paneli

"Cumhuriyetimizin 100. Yılı" etkinlikleri kapsamında, Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi Mavi Konferans Salonu’nda “Cumhuriyet'ten Günümüze Mesleki Eğitim” paneli düzenlendi. 24 Ekim Salı günü düzenlenen panelin açılış konuşması Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt tarafından yapıldı. Panelin konuşmacıları ise NİT Örme Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Yolcular ve ünlü moda tasarımcısı Tanju Babacan olurken, etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

"Marmara Üniversitesi olarak çok mutlu ve gururluyuz"

Üniversitenin tüm birimleriyle beraber “Cumhuriyet’in 100. Yılı” kapsamında çok fazla etkinlik düzenlediklerinin altını çizerek konuşmasına başlayan Rektör Kurt, “Marmara Üniversitesi olarak, çok mutlu ve gururluyuz” dedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de mesleki eğitimlere çok fazla önem verdiğini dile getiren Kurt, “Atatürk, daha milli mücadele zamanlarında bile eğitimin üzerinde çok duruyordu. Yeni bir eğitim sistemi kurulması konusunda çok emek vermişti” şeklinde konuştu. Bir ülkenin kalkınması için iyi bir eğitim sisteminin olması gerektiğini vurgulayan Kurt, Marmara Üniversitesi olarak 9 yerleşke, 22 fakülte ve 7600’ün üzerinde personeliyle çok büyük bir üniversite olduklarını belirtti. Üniversite olarak öğrencilere çok iyi bir eğitim vermek istediklerini dile getiren Rektör Kurt, “Cumhuriyete yakışır bir şekilde eğitim vermek amacındayız” diyerek, üniversite olarak sektörle yapılan iş birliği anlaşmalarından detaylı bir şekilde bahsederek konuşmasına son verdi.

"Cumhuriyetin 100. Yılını görmek büyük bir şans"

Atatürk gibi bir liderin yolundan yürüdükleri için çok şanslı olduklarını vurgulayarak sözlerine başlayan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü Moda Tasarımı Programı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nuriye İşgören, Cumhuriyetin 100. Yılını görmenin büyük bir şans olduğunu söylerken, bu coşkuyu Marmara Üniversitesi olarak beraber yaşamanın verdiği mutluluğu dile getirdi. Etkinlik, fotoğraf çekimi ve hediye takdimi ile son buldu.

Etkinlik görselleri için tıklayınız.

Bu sayfa Fashion Design tarafından en son 11.12.2023 20:46:02 tarihinde güncellenmiştir.

Moda Tasarımı Programı